Onze praktijk

 

Ons team

 

Ons tandheelkundig team zet zich in voor uw mondgezondheid. Daarbij wordt tandarts Heijdra ondersteund door drie tandarts-assistenten,  een preventie-assistente en een mondhygiëniste.

Mondgezondheid

Het tandvlees en kaakbot rond de gebitselementen, vormen het fundament van het gebit. Onze mondhygiëniste en preventie-assistente zal zorgdragen voor de gezondheid van het tandvlees van uw gebit. Als u klachten heeft aan uw tandvlees, neem dan contact met ons op, zodat we zo snel mogelijk de behandeling kunnen starten als dit nodig is. De tandarts-assistenten  zullen er zorg voor dragen dat u de juiste afspraak krijgt.

Gezond tandvlees is immers een vereiste voor het behoud van het gebit. De gemiddelde leeftijd van mensen neemt nog steeds toe, maar we houden met name steeds langer ons eigen gebit. Vroeger was het zeer gewoon om voor je 40e een kunstgebit te hebben, maar dat behoort voor de meeste patiënten tot een grijs verleden. Daarom is het van belang het fundament van het gebit, tandvlees en kaakbot, in een zo gezond mogelijke conditie te houden. Mondhygiëne speelt daarbij uiteraard een grote rol, maar er is bij het toenemen van de leeftijd, steeds meer zorg nodig. Als het nodig is, zult u daarbij geholpen worden door niet alleen de tandarts. Het werk wat daarbij mee gemoeid  is niet meer door mij alleen te doen. Als bij de metingen van uw tandvlees blijkt dat het nodig is, zal u het advies krijgen zich te laten behandelen door de preventie-assistente ( uitgebreidere zorg bij beginnende tandvlees problemen ) of de mondhygiëniste ( uitgebreidere zorg bij gevorderde tandvlees en KAAKBOT problemen ).

Uiteraard beslist u zelf, maar vergist u niet, tandvlees en kaakbot problemen worden vaak niet goed opgemerkt omdat het pas in een laat stadium klachten gaat geven. Om dit sneller te constateren, worden de laatste jaren vanaf 18 jaar bij iedereen, 1 keer per jaar metingen aan het tandvlees gedaan.

Indien u hierover meer wilt lezen en weten, kunt u bij “algemene informatie”  de link “informatie folders” de folder “ontstoken tandvlees” lezen.